Dygtig boligadvokat hjælper dig med at finde drømmeboligen

Er du på jagt efter drømmeboligen, som kan skabe de helt rigtige rammer om dit familieliv, så er du nok mest optaget af at kigge på boligannoncer og tage rundt og kigge på huse eller lejligheder. Jagten giver sig et sus, for det er spændende at få et kig ind i alle disse hjem og gøre sig overvejelser om, hvorvidt det er ens eget kommende hjem. Men at finde den helt rigtige bolig er meget mere end at aftale en rundvisning med en ejendomsmægler eller tage til et åbent hus-arrangement i weekenden.

Det er selvfølgelig også vigtigt, at du har finansieringen på plads, og at banken har godkendt, hvor meget du kan låne til bolig – hvilket de fleste mennesker har brug for. Det er de færreste, som bare kan lægge et kontant millionbeløb til bolig.

Men dernæst er det også vigtigt at hyre en dygtig boligadvokat. Det må gerne ske tidligt i processen – allerede imens du ”kun kigger” på boliger, for så kan du få den nødvendige og kvalificerede rådgivning til boligkøb.

Ejendomsmægler er sælgers mand

I 2015 blev lovgivningen ændret, således at det ikke længere er sælgers eller ejendomsmæglers pligt at komme med detaljerede oplysninger om den bolig, du gerne vil købe. Det betyder, at du selv har ansvaret for at indhente vigtige oplysninger ved huskøb, så du ikke bliver snydt i bolighandlen.

Få boligadvokaten til at læse det med småt

Uanset om du har købt bolig før eller ej, så er det en fordel at hyre en boligadvokat til at rådgive dig og hjælpe dig med at læse de mange dokumenter igennem. Hvad enten det er en andelsbolig, ejerlejlighed eller hus, du vil købe, så kan til godt være svært eller uoverskueligt at gennemskue alle papirer. Der kan være ting i tilstandsrapporten, du overser eller glemmer at spørge ind til, eller der kan være et årsregnskab fra andelsboligforeningen, som du har svært ved at forstå. Det kan en boligadvokat alt sammen hjælpe dig med, så du undgår dyre fejlkøb.

Boligadvokaten er din sparringspartner

En boligadvokat er på din side gennem hele købsprocessen, og han eller hun fungerer som din sparringspartner. Boligadvokaten rådgiver, svarer på dine spørgsmål, læser dokumenterne igennem og godkender papirer. Når boligadvokaten har givet grønt lys, kan du trygt sætte din underskrift på købsaftalen. Hvis boligadvokaten har indvendinger eller direkte fraråder dig at købe boligen, så bør du nok finde en anden bolig, for så kan der være økonomiske faldgruber, som kan ende med at koste dig dyrt.

Online-rådgivning fra boligadvokat

Om du foretrækker at mødes med boligadvokaten på god gammeldags manér hjemme hos dig eller på advokatkontoret, eller om du foretrækker en boligadvokat, der rådgiver dig online, er selvfølgelig også op til dig. Man kan sige, at du med online-rådgivning får noget ekstra fleksibilitet, fordi du kan aftale et telefonmøde med advokaten, når det passer dig, og I kan e-maile sammen, hvilket kan være nemmere at få til at passe ind i en travl hverdag. Men det er som sagt din egen beslutning. Du får den samme gode advokatrådgivning, uanset om du holder et fysisk møde, eller du vælger online-rådgivning.

Faste boligpakker

En dygtig og erfaren boligadvokat behøver ikke at koste mange penge. Hvis du går online og søger på nettet, kan du sammenligne priser hos forskellige advokatfirmaer. Nogle advokatfirmaer tilbyder ”boligpakker” til en fast pris, og dvs. hvis du står og skal købe andelsbolig eller hus, så kan du få advokatbistand til en fast, favorabel pris. Alt er meget gennemskueligt, og der er ingen dyre ekstraregninger.

Hvis det er vigtigt for dig at have en meget erfaren advokat med, når du skal købe din villa eller lejlighed, så må du nok regne med en dyrere regning, end hvis du vælger en boligadvokat med mindre erfaring.