Uanset om du er privatperson eller repræsenterer en virksomhed, så finder du her på siden nyttig information om advokatfirmaer, og hvilke services de tilbyder deres klienter. Du får forskellige gode råd og tips til, hvordan du f.eks. finder det advokatfirma, som er det bedste til at rådgive dig, hvordan sagsbehandlingen typisk forløber, og hvad du kan forvente, at det vil koste at hyre en advokat.

Hvorfor hyre en advokat?

Der kan være mange grunde til, at man som privatperson eller virksomhed har brug for advokatbistand. Fordelene ved at få et professionelt advokatfirma til at se på sagen er, at man kan få den nødvendige, kvalificerede rådgivning, og hvis det kommer til en retssag, så kan man være sikker på, at advokaten vil gøre sit bedste for, at man vinder sagen.

Som privatperson kan du f.eks. have brug for hjælp i forbindelse med sager om testamente og arv, lejeret, tvangsauktion, ægtepagter, køb og salg af bolig, forsikrings- og erstatningsret, personskadeerstatning, dødsbo og bodeling, ansættelses- og arbejdsret eller strafferet.

For virksomheder kan der være brug for at hyre en advokat i forbindelse med sager om virksomhedsformer og selskabskonstruktion, entrepriseret, generationsskifte, bank- og finanseringsret, virksomhedsoverdragelse, udarbejdelse af kontrakter, ansættelsesret, kunde- og leverandørsamarbejde, inkasso, patent og varemærke, markedsføringsloven, konkurs, insolvens, rekonstruktion eller konfliktløsning.

Hvordan finder du den rigtige advokat?

Lad os f.eks. sige, at du leder efter en dygtig boligadvokat. Så kan du søge online efter advokatfirmaer, som er specialiserede i køb og salg af bolig, så du får den bedst kvalificerede rådgivning. Når du har fundet en håndfuld, kan du f.eks. sammenligne deres ydelser og priser. Det er op til dig at beslutte, om du vil have en lidt dyrere advokat med mange års erfaring, eller en lidt billigere advokat, som har mindre erfaring. Det kan også være, at tilgængelighed og fleksibilitet er vigtige for dig, når du skal finde en advokat. I så fald kan du f.eks. vælge et advokatfirma, der tilbyder onlinerådgivning. Det betyder, at du ikke behøver at aftale et fysisk møde på et advokatkontor eller hjemme hos dig. Du kan i stedet få klaret sagsbehandlingen via telefonsamtaler og e-mails, hvilket er nemmere og mere fleksibelt for dig i en travl hverdag.

Hvad koster det at hyre en advokat?

Priserne på advokater varierer, og hos nogle advokatfirmaer kan du få en fast pris, imens det hos andre er lidt mere uvist, hvad du i sidste ende kommer til at betale. Nogle advokatfirmaer skilter med faste priser på deres hjemmesider, hvilket gør det meget gennemskueligt for dig som klient at se, hvad du skal betale for at hyre en advokat i forbindelse med f.eks. en bolighandel eller testamente og arv. Du kan selvfølgelig altid bede om at få oplyst en pris hos de advokatfirmaer, som ikke skilter med faste priser, hvis du gerne vil vide nogenlunde, hvad det kommer til at koste at hyre en advokat.